De tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen is onder goede publieke belangstelling verreden. Hoge sprongen, een sterk deelnemersveld en een goed randprogramma zorgden ervoor dat het publiek zich geen enkel moment hoefde te vervelen.

Jeffrey Herlings liet zien dat hij weer steeds dichter bij zijn oude vorm komt. Nadat hij in de eerste manche vanwege armpump niet helemaal voluit kon gaan en tweede werd, gingen in de tweede manche alle remmen los en rekende hij af met de Fransman Gautier Paulin en de Britten Max Anstie en Shaun Simpson. Herlings pakte de dagzege met een 2-1 in de manches en is hiermee de nieuwe leider geworden in het kampioenschap. Achter de rijder uit Oploo was het Gautier Paulin die tweede werd (3-2) voor de constant presterende Yentel Martens (4-5). Max Anstie won de eerste manche maar na een valpartij in de beginfase van de tweede manche moest hij noodgedwongen opgeven en verloor hiermee kostbare plaatsen.

In de MX2 klasse zagen we een mooie strijd tussen de vier Grand Prix toppers Brian Bogers, Calvin Vlaanderen, Thomas Kjer Olsen en Thomas Covington. Uiteindelijk was het Bogers die net als in Oss in de laatste ronde toe sloeg en zich met een 3-1 in de manches verzekerde van de dagzege. Vlaanderen leek de eindzege te gaan pakken en reed een dijk van een tweede manche. Echter toen hij in de laatste ronde werd gepasseerd door Bogers, zakte hij in het dagklassement terug naar een derde plaats (2-2) omdat Thomas Kjer Olsen met een 1-3 in de manches net een punt meer scoorde. Covington wist in beide manches als vierde over de finish te komen. Na twee wedstrijden staat Bogers aan de leiding in het kampioenschap met een voorsprong van slechts vier punten op Olsen en Vlaanderen volgt op vijf punten.

Met een dubbele manchezege wist Mikkel Haarup zijn leidersplaats in de 125cc klasse te versterken. Hij heeft tot nu toe alle vier de manches van het kampioenschap nog weten te winnen. Raivo Dankers reed sterk en wist met tweemaal een tweede plaats netjes tweede te worden in het dagklassement voor Kevin Horgmo (3-4).

In de  85cc klasse zagen we in de eerste manche een heel spannend gevecht tussen de twee Nederlandse talenten Kay de Wolf en Kay Karssemakers. De Wolf trok aan het langste eind en wist daar later op de dag nog een klinkende zege aan toe te voegen. Karssemakers op zijn beurt kwam bij de start van de tweede manche ten val maar knokte zich vanaf een allerlaatste plaats helemaal terug naar een zevende positie, waarmee hij uiteindelijk nog derde werd in het dagklassement. Tussen Kay de Wolf en Kay Karssemakers stond Noel Nilsson trots als tweede op het podium (4-2).

De derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 14 mei verreden in Emmercompascuum. Voor alle uitslagen kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/Events/1375980

Facebook Twitter