Tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Mexico wist Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zijn tweede Grand Prix zege uit zijn carriere te pakken.

Grand Prix winnaar Thomas Covington aan de start in de Dutch Masters in Harfsen

In deze wedstrijd versloeg hij o.a. WK leider Jeremy Seewer, Pauls Jonass en de snelle Belg Julien Lieber.

Aanstaande zondag (9 april) zal de fanatieke Amerikaan aan de start komen tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Covington rijdt al twee seizoenen onder de hoede van EX wereldkampioen 500cc, Jacky Martens, en werkt nauw samen met Joel Roelants, die in zijn actieve crosscarriere ook meerdere malen tot Open Nederlands Kampioen is gekroond. Ook in het zand weet Covington de weg en het belooft dan ook een mooie wedstrijd te gaan worden want hij zal het in de MX2 klasse op moeten nemen tegen o.a. zijn teammaat Thomas Kjer Olsen maar ook tegen de rijders van het HSF Logistics Motorsport team met Brian Bogers en Calvin Vlaanderen.

In 2014 werd er voor het laatst een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap solo verreden in Harfsen. Ten opzichte van toen zal het circuit nu in tegenstelde richting gereden gaan worden. Op het animatieplein waar veel publiek staat, wordt een technische wavesectie neergelegd waarop de mannen van de jongens worden onderscheiden en wat dus zeer aantrekkelijk zal zijn voor het publiek om te aanschouwen.

Facebook Twitter